Contact

Bel met: Natascha Teeuw
Telefoon: 06 21 50 03 16
E-mail: info@papierispasse.nl

Kanaaldijk 3
3739 ND  Hollandsche Rading

het Witte Boekje

Genootschap Onze Taal

het Witte Boekje

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum

Dit is de herziene editie van het Witte Boekje, waarvan de eerste druk in 2006 is uitgekomen. Er zijn een paar duizend woorden toegevoegd, en de regels zijn uitgebreid en waar nodig duidelijker geformuleerd. Inhoudelijk zijn de spellingregels niet gewijzigd; wel worden verschillende detailkwesties verder uitgediept. Ook de opzet van het boekje is gelijk gebleven.

Wat is er onder andere toegevoegd? Dat zijn vooral woorden en namen die de afgelopen vijf jaar in gebruik zijn geraakt: van EHEC-bacterie, facebooken en gedoogakkoord tot HSL-Zuid, iPad-app en Kunduzmissie. Verder geeft de woordenlijst de juiste schrijfwijze van honderden combinaties van er/hier/daar/waar met een voorzetsel en een werkwoord, zoals er + boven + uit + steken en er + op + uit + zijn, en van bijvoeglijke naamwoorden die van werkwoorden zijn afgeleid, zoals in het geretweete bericht.

Wil je jouw kennis van de Nederlandse taal opfrissen? Volg dan onze Opfristraining Nederlands.

Het Witte Boekje bestellen? Klik dan hier.

Opdrachtgevers

PFZW PFZW
PFZW (Pensioenfonds Zorg en Welzijn) is verantwoordelijk voor het pensioen...

Blog

De sleutelprikkel - 05 May 2017
Is het je al gelukt om de aandacht van jouw bezoekers te trekken én vast te houden? Mooi! Dan is het nu tijd voor stap 2: zorg ervoor dat jouw bezoekers doen wat jij wilt. Leid...