Contact

Bel met: Natascha Teeuw
Telefoon: 06 21 50 03 16
E-mail: info@papierispasse.nl

Kanaaldijk 3
3739 ND  Hollandsche Rading

Workshop maak het verschil met je sollicitatiebrief en cv

Openrooster- of incompanyworkshop

Datum open rooster: 6 november 2018
Kosten: 295 euro per deelnemer (exclusief btw, inclusief lunch en cursusmateriaal)
Tijd:
van 9.30 tot 16.30 uur
Locatie:
regio Utrecht
Aanmelden:
bel Natascha Teeuw op 06 21 50 03 16 of mail via natascha@papierispasse.nl
Tip
:
ook incompany mogelijk voor mobiliteitscentra

Maak het verschil met je sollicitatiebrief en cv!
Om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek, moet jouw brief geselecteerd worden uit tientallen, soms wel honderden brieven. Natuurlijk is het belangrijk dat jouw kennis en ervaring matchen met de wensen en eisen van de werkgever. Dat jij als mens aansluit bij de identiteit van het bedrijf of organisatie waar je solliciteert.

Maar het is óók belangrijk dat jouw persoonlijke brief en jouw cv zo opgesteld zijn dat ze de aandacht van de recruiter trekken en vasthouden. Dat jouw verhaal opvalt, door bijvoorbeeld een kenmerkende vorm, een authentieke schrijfstijl en een interessante inhoud.

De openingszin van een brief is daar al een prachtig voorbeeld van. Want wat is nu een goed alternatief voor: u ontvangt deze brief naar aanleiding van uw vacature op 1 februari 2016 …

Maatwerk in plaats van standaard
Een goede brief is maatwerk. Iedere keer weer. En ja, dat vraagt de nodige tijd. Hoe je die tijd zo goed mogelijk gebruikt, leer je tijdens de Workshop maak het verschil met je sollicitatiebrief en cv. Schrijven vraagt namelijk allereerst om een goede voorbereiding en structuur. Als je te snel ‘echt’ gaat schrijven, krijg je misschien niet de brief of cv die jijzelf én de recruiter voor ogen hadden.

Werkwijze
Tijdens de workshop werk je aan jouw eigen teksten, zoals jouw cv, motivatiebrieven en LinkedIn-profiel. Aan het einde van de workshop heeft iedereen één of meerdere teksten (af)geschreven. We bekijken elkaars teksten en geven feedback. Je leert dus ook van jouw mededeelnemers!

We bekijken hoe we het schrijfwerk goed kunnen aanpakken en faseren. Als er vragen zijn over correcte spelling en grammatica komen deze (kort) aan de orde en worden bronnen gegeven waar je zelf het antwoord kunt vinden.

Meer informatie aanvragen

Aantal deelnemers
Voornaam * Achternaam *
Bedrijfsnaam Telefoonnummer
E-mailadres *  
 
Vraag en/of opmerking  

back Terug naar workshopoverzicht

Opdrachtgevers

Stichting Lezen & Schrijven Stichting Lezen & Schrijven
In Nederland zijn ongeveer anderhalf miljoen volwassenen laaggeletterd...

Blog

De sleutelprikkel - 05 May 2017
Is het je al gelukt om de aandacht van jouw bezoekers te trekken én vast te houden? Mooi! Dan is het nu tijd voor stap 2: zorg ervoor dat jouw bezoekers doen wat jij wilt. Leid...